0 In Taart

Bloedsinaasappel chocolade cheesecake

bloedsinaasappel chocolade cheesecakeNa alle jaren recepten van anderen te hebben gemaakt werd het tijd voor mijn eerste eigen recept en wel een bloedsinaasappel chocolade cheesecake. Enige tijd geleden plaatste ik op Bakeholics het recept voor een speculaas koffie cheesecake en toen kwam het idee bij me op om er een eigen versie van te maken. Niet omdat die cake niet lekker was, integendeel, maar gewoon om eens zelf wat te verzinnen. Het resultaat is deze bloedsinaasappel chocolade cheesecake.


Bloedsinaasappel vanwege de fantastische kleur, maar omdat dit soort er niet heel lang is mag je gerust gewone sinaasappels gebruiken. Deze cheesecake is zonder alcohol, maar als je het lekker vindt en van een iets zoetere taart houdt voeg dan nog wat Cointreau toe. Deze cheesecake hoeft niet in de oven, wel moet je er rekening mee houden, dat het ruim 4 uur duurt voor de cake klaar is. Zo lang moet de cake in de koelkast namelijk opstijven.

Bloedsinaasappel chocolade cheesecake

Ingrediënten:
Bodem:
300 g roomboter spritsen
115 g gesmolten roomboter

Vulling:
6 blaadjes gelatine
450 g roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia )
500 ml gecondenseerde melk
2 eetlepels Cointreau (optioneel)
rasp van 1 sinaasappel
200 g pure chocolade
1,5 dl melk

Spiegel:
1,5 blaadje gelatine
75 ml sinaasappelsap gezeefd

Bereiding:
Leg bakpapier op de bodem van een springvorm van 26 cm. Heb je die niet dan kan 24 cm ook, je taart wordt dan alleen hoger.
Smelt de boter op laag vuur of in de magnetron.
Doe de spritsen in de keukenmachine, maal ze fijn en voeg tijdens het malen de gesmolten boter toe.
Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm, druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet daarna in de koelkast.
Laat de 6 blaadjes gelatine 10 minuten weken in koud water.
Klop de roomkaas, gecondenseerde melk, sinaasappelrasp en eventueel de Cointreau tot een romig mengsel.
Verwarm de melk en de chocolade au bain marie. Callets van Callebaut zijn heel handig om te smelten, maar een in stukken gehakte reep kan natuurlijk ook.
Als de chocolade volledig is gesmolten voeg dan de uitgeknepen gelatine toe, roer goed zodat de gelatine volledig wordt opgenomen en roer het mengsel daarna gelijkmatig door de roomkaas/gecondenseerde melk.
Vervolgens schenk je dit op de spritsbodem. Laat dit zeker 3 uur opstijven in de koelkast.

Na deze periode is het tijd voor de spiegel voor op de cheesecake.
Week de 1,5 blaadje gelatine in koud water.
Verwarm de gezeefde sinaasappelsap, knijp de gelatine uit en roer door het sap.
Laat even afkoelen en schenk voorzichtig over de cheesecake.
Zet zeker een uur terug in de koelkast zodat je daarna een prachtig glimmende bovenkant hebt.
Decoreer deze heerlijke bloedsinaasappel chocolade cheesecake met toefjes slagroom om een nog mooier effect te krijgen.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.