0 In Cake

Geglazuurde citroen plaattaart van Mary Berry

citroen plaattaartSoms heb ik niet zo heel veel ingrediënten in huis en is het fijn om iets simpels te maken zoals deze geglazuurde citroen plaattaart, zo genoemd omdat je de taart op een bakplaat kan maken. Ik heb echter een bakblik van 30×23 cm gebruikt volgens het recept van Mary Berry uit haar Bakbijbel. Dit is toch een van mijn favoriete bakboeken -met meer dan 250 klassieke recepten-omdat alles dat ik er tot nu toe uit gemaakt heb zonder problemen is gelukt.

Bij andere bakboeken wil dat nog weleens anders uitpakken en daar raak ik dan aardig van gefrustreerd. Iets weggooien na het bakken doe ik zelden, maar soms valt het baksel -terwijl ik het hele recept netjes heb gevolgd- zo tegen dat er niks anders op zit dan uithuilen en opnieuw beginnen. Bij Mary heb ik dat gelukkig nog nooit meegemaakt vandaar wederom een recept van haar.
Zo’n traybake zoals het in het Engels heet is de basis voor allerlei taarten. Deze is met citroen, maar in haar boek staat ook een chocolade versie of wat denk je van koffie/walnoten? En op internet zijn vast nog andere variaties te vinden. Deze is in ieder geval lekker fris en zoals ik al aangaf makkelijk en snel te bereiden.

Geglazuurde citroen plaattaart

Ingrediënten:
225 gram zachte boter
225 gram fijne suiker
275 gram zelfrijzend bakmeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder
4 grote eieren
4 eetlepels melk
geraspte schil van 2 citroenen

Voor het glazuur:
3 eetlepels citroensap
225 gram gezeefde poedersuiker

Extra:
Bakblik van 30×23 cm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, vet een bakblik in en leg bakpapier op de bodem.
Doe alle ingrediënten in een grote schaal en mix tot alles goed door elkaar gemengd is. Schep het nu in het bakblik en strijk het beslag glad.
Bak in de voorverwarmde oven voor zo’n 35-40 minuten of tot de cake loskomt van de zijkanten van het bakblik en terugveert als je met je vingers in het midden drukt. Laat afkoelen in het blik.
Mix het citroensap en de poedersuiker tot het vloeibaar is en schenk het daarna over de cake.

Mary verdeelde de taart in 21 stukken, maar als je trek hebt in grotere of kleinere stukken bepaal je dat natuurlijk zelf😊

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.