0 In IJs/ Taart

Hazelnootschuim IJstaart

Hazelnootschuim ijstaartHazelnootschuim ijstaart een combinatie van twee recepten: Malted Vanilla Icecream en Hazelnootschuim volgens het boek ‘de Banketbakker‘ van Cees Holtkamp.

Hazelnootschuim IJstaart

Werkwijze:

Maak het Malted Vanilla Icecream mengsel volgens dit recept en laat het een nacht afkoelen in de koelkast. Bewaar het eiwit en gebruik dit voor het schuim.

Ingrediënten hazelnootschuim:

– 150 gram hazelnoten
– 4 eiwitten
– mespunt zout
– 220 gram fijne tafelsuiker
– 150 gram poedersuiker

Benodigdheden:

– bakblik
– cakeblik
– bakpapier
– vetvrije beslagkom
– mixer
– huishoudfolie

Werkwijze:

Teken met potlood op het bakpapier drie keer de omtrek van het cakeblik, 1 maal iets kleiner dan de bodem, 1 maal de grote van de bodem en 1 maal iets kleiner dan de bovenkant. leg het met de getekende onderkant naar beneden op het bakblik.

IJstaart mal tekeningBak de hazelnoten, in een pan of in de oven, tot ze een mooie goudgebrande kleur krijgen. Dit zorgt ervoor dat de hazelnootsmaak nog meer naar voren komt en de taart nog lekkerder wordt.

Goudgebrande HazelnotenMaal de hazelnoten in de keuken machine tot een poeder, er zullen altijd wat grotere stukken tussen zitten maar dat is niet erg.

Gemalen hazelnotenKlop nu het eiwit, met een mespunt zout, stijf.

Geklopt eiwitvoeg nu in delen de fijne tafelsuiker toe, meng alles goed met de mixer zodat de suiker goed oplost in het eiwit. Je kan het even proeven om te voelen of de suiker al goed is opgelost.

Je hebt nu een mooi glimmend schuim.

Glanzend eiwitVoeg nu in delen het poedersuiker en de gemalen hazelnoten toe en vouw dit voorzichtig door het schuim.

HazelnootschuimVerwarm de oven voor op 120 C.

Schep of spuit het hazelnootschuim mengsel op het bakpapier, probeer binnen de lijntjes te blijven.

HazelnootschuimHet schuim mag nu in de voorverwarmde oven voor 1 uur. Het schuim moet als het klaar makkelijk loslaten van het bakpapier. Laat het nu in de nog warme oven afkoelen zodat het schuim helemaal hard is van binnen.

hazelnootschuimDe volgende morgen, bekleed het bakblik met huishoudfolie zodat de ijstaart later makkelijk lost.

Cakeblik met huishoudfolieZet dit nu samen met het hazelnootschuim in de vriezer zodat het al goed koud is als later het ijs erop komt.

Draai het Malted Vanilla Icecream mengsel in de ijsmachine, tot een stevig doch smeerbaar ijs.

Malted Vanilla IcecreamAls het ijs gedraaid is kan het maken van de ijstaart beginnen. Doe als eerste een laagje ijs in het cakeblik.

HazelnootschuimDruk nu voorzichtig de kleinste hazelnootschuimvorm in het ijs.

hazelnootschuim ijstaartNu weer wat ijs.

hazelnootschuim ijstaartDruk nu voorzichtig het middelste stuk in het ijs, bedek het met ijs en druk het over gebleven stuk schuim erin.

Hazelnootschuim IJstaartVouw het huishoudfolie er overheen en vries het in.

Vlak voordat je de ijstaart wilt eten haal je hem uit de vriezer. De ijstaart zal makkelijk uit het cakeblik lossen en verwijder het huishoudfolie.

Bestrooi het eventueel met wat hazelnoot nougatine.

Hazelnootschuim IJstaartSnijden met een scherp glad mes.

Hazelnootschuim IJstaartEet smakelijk.

 

 

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.