0 In Cake

Kokos Citroen Yoghurt Cake, fris en exotisch

kokos citroen yoghurt cakeOp Pinterest staat bij ‘My little Italian Kitchen‘ deze kokos citroen yoghurt cake. De site staat vol met leuke Italiaanse recepten met pasta, vlees en vis, groenten en soep en diverse zoetigheden. Alida is het creatieve brein achter deze site en zij probeert zoveel mogelijk seizoensgebonden en organische producten te gebruiken.

Deze cake wilde ik maken om eindelijk van een hele grote zak kokos af te komen. Soms koop je gewoon te veel van iets en dan duikt dat opeens weer op en wil je ervan af om ruimte te maken in de kast. En het is een recept waar je snel klaar mee bent en de cake hoeft het niet heel lang in de oven. Kortom, als je onverwacht bezoek krijgt dan is dit recept ideaal. Alida raadt aan om bij een stukje van deze cake wat fruit (frambozen of blauwe bessen) en slagroom te serveren. Dat laatste vind ik een goed idee, maar het fruit vind ik in combinatie met de cake een tikkeltje overbodig.

Kokos Citroen Yoghurt Cake

Ingrediënten:
100 gram boter
3 eieren
150 gram suiker
90 gram bloem
300 ml volle yoghurt
1 citroen
2 theelepels bakpoeder
90 gram kokos
poedersuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Smelt de boter en zet apart om af te koelen.
Klop de eieren met de suiker tot een romig geheel en voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar en voeg dan de geraspte citroenschil toe.
Voeg de gesmolten boter toe en daarna de kokos, de yoghurt en het sap van de citroen. Meng alles goed door elkaar en schenk het vervolgens in een ingevette ronde bakvorm van 20 cm.
Zet nu in de oven, baktijd is ongeveer 40 minuten. Mocht de cake te donker bakken dek dan de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie. Als je er met een satéprikker in prikt en je haalt die er droog uit dan is de cake gaar.
Strooi er voor het serveren wat poedersuiker over.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer