0 In Cake

Tea Time Scones – Mary Berry

 

SconesVoor de kijkers naar ‘The Great British Bake-Off’ is Mary Berry geen onbekende. Ze heeft op de BBC ook haar eigen kookprogramma: ‘Marry Berry Cooks.’ Van de week maakte ze daar in heerlijke Tea Time Scones, hier volgt het recept.

Tea Time Scones

Ingrediënten:

De Ingrediënten

De ingrediënten.

– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 12 gram bakpoeder ( 1 volle theelepel)
– 40 gram zachte boter
– 25 gram suiker
– 1 ei, large
– 100 ml melk

Bereiding:

– Verwarm de oven op 220°C (hete lucht oven op 200°C)

– Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en de zachte boter in een grote kom en meng het totdat het mengsel op broodkruimels lijkt. Voeg dan de suiker toe en meng nogmaals.

Deeg Tea Time Scones Mary Berry

– Klop het ei los in een maatbeker en voeg melk toe zodat je 100 ml hebt, meng nogmaals. Houd 1 eetlepel achter om de scones later mee te bestrijken.

Tea Time Scones - ei-melk mengsel

– Giet het mengsel beetje bij beetje bij het deeg en kneed het tot zacht plakkerig deeg (ik heb nog een eetlepel melk toegevoegd omdat het te droog was).

– Maak van het deeg een platte plak van ongeveer 2 centimeter dikte en steek hier met een steker van 4 centimeter de scones uit. Let op! de steker niet draaien tijdens het drukken want dan rijzen ze niet gelijk! Maak van restjes deeg een nieuwe plak om er nog meer uit steken.

Tea Time Scones - Steker

 Tea Time Scones

– Zet de scones op een ingevet bakblik, en bestrijk alleen de bovenkant met het overgebleven ei-melk mengsel.

Tea Time Scones - glazuur

– Bak ze in 8 – 10 minuten tot de bovenkant een goudbruine kleur krijgt. Laat de scones op een rooster afkoelen.

Tea Time Scones - goudbruin gekleurd

– Serveer de scones met aardbeienjam en clotted cream. Clotted cream kan je namaken door 125 gram creme fraiche met 250 gram mascarpone te mengen.

Bedankt voor het kijken.

 

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.