0 In Cake

Aardbeiencake

Bakeholics - AardbeiencakeAardbeien en ander vers fruit zijn in deze tijd van het jaar in grote hoeveelheden (goedkoop) in de winkel verkrijgbaar. Ik kreeg al snel het idee om een lekkere fruitcake te maken en daarvoor vond ik een fijn recept voor aardbeiencake in Mary Berry’s Baking Bible. Warm geserveerd met slagroom is heerlijk, maar koud -de volgende dag- is het nog steeds erg lekker.
In plaats van aardbeien zijn verse perziken ook heerlijk.

Aardbeiencake

Ingrediënten:
225 gram zelfrijzend bakmeel
5 gram bakpoeder
225 gram fijne suiker
1 theelepel vanille extract
2 grote eieren
150 gram gesmolten boter
350 gram gesneden aardbeien
25 gram amandelschaafsel

Werkwijze:
Doe de zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en suiker in een schaal.
Klop in een andere schaal de eieren en het vanille extract door elkaar, voeg deze toe aan de droge ingrediënten samen met de gesmolten boter. Roer alles tot een samenhangend geheel. Doe vervolgens de helft in een ingevette springvorm van 20 centimeter en leg daarop de aardbeien.
Dan kan de andere helft op de aardbeien. Het maakt niet veel uit of het beslag niet helemaal over de aardbeien gaat, tijdens het bakken smelt het beslag en vult de eventuele gaten op.
Doe over de cake de amandelschaafsel en plaats de vorm in een voorverwarmde oven (160 °C) voor 1,5 uur. Laat daarna de cake een kwartiertje afkoelen in de vorm.
Daarna is het een kwestie van verdelen, slagroom erbij en serveren.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.