0 In Cake/ Feestdagen/ Pasen

Advocaat cocoscake voor Pasen

Advocaat CocoscakeAdvocaat cocoscake klinkt te lekker en dat is deze cake dan ook. En als je hem met paaseitjes versiert is het ook nog eens een erg feestelijke Paascake. Helemaal geschikt voor kleine kinderen is de cake niet vanwege de toegevoegde advocaat, maar het moet niet zo moeilijk zijn om in je bakboek of op het net iets zonder alcohol te vinden. Bij ons in de familie is iedereen volwassen en wij hebben daarom geen enkele probleem met deze lichtelijk alcoholische cake.

Advocaat cocoscake

Ingrediënten:
250 gram boter
250 gram bloem
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespuntje zout
8 gram bakpoeder
150 ml advocaat
75 gram cocosschaafsel
voor de decoratie:
150 gram gezeefde poedersuiker
3 tot 4 eetlepels advocaat

eventueel eitjes ter versiering (deze kwamen van ah.nl)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Vet een tulbandvorm van 2,5 liter inhoud of een springvorm van 24 cm in met boter en bestuif de vorm licht met bloem.
Klop de boter, suiker, vanillesuiker en het zout romig met een handmixer.
Roer de eieren er een voor een door.
Meng de bloem en bakpoeder en roer dit door het beslag. Voeg daarna de advocaat en cocos toe.
Doe het beslag daarna in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Baktijd in mijn oven was behoorlijk lang, namelijk 80 minuten. Je ziet wanneer de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, als die er droog uitkomt is de cake gaar.
Haal de cake uit de oven en laat deze ongeveer een half uur afkoelen in de vorm. Haal de cake vervolgens uit de vorm, leg op een bakrek en laat volledig afkoelen.

Maak nu het glazuur door in een schaal 3 tot 4 eetlepels advocaat te mengen met de gezeefde poedersuiker. Roer ze samen met een mes tot er een glanzend glazuur ontstaat. Mocht het te droog zijn voeg dan nog een beetje advocaat toe. Verwarm het glazuur au bain marie (zet het schaaltje op een pannetje met heet water, het mag het water niet raken).
Zet de cake op een schaal en schep het glazuur over de cake. Bestrijk met een groot mes of paletmes de cake zodat er een mooie, egale bovenkant ontstaat.
Laat het glazuur hard worden en versier met paaseitjes. Bij AH verkochten ze voor de Pasen doosjes met eitjes van knisperende chocolade en die heb ik voor deze cake gebruikt.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.