0 In Cake

Appel Walnoot Cake

Appel Walnoot CakeDit recept voor appel walnoot cake komt uit de Baking Bible van Mary Berry. Als je een beetje van bakken houdt ken je haar vast wel van The Great British Bake Off die de BBC uitzendt.
Deze cake past prima bij de donkere dagen die er weer aankomen, kruidig, appel en noten, heerlijk bij een lekkere kop koffie.

Ik heb het recept enigszins aangepast omdat het vraagt om “muscovado sugar” deze suiker is hier niet zo makkelijk te vinden. Daarom heb ik dat vervangen door rietsuiker en een theelepel melasse, je zou ook i.p.v. de melasse een theelepel stroop kunnen gebruiken.

Appel Walnoot Cake

Ingrediënten:
225 gram zachte boter
215 gram rietsuiker
1 theelepel melasse (te koop bij de natuurwinkel)
3 eieren (L)
100 gram walnoten, gehakt
100 gram krenten
225 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
400 gram appels, geschild en geraspt (ik heb Elstar gebruikt)
1 theelepel kaneel

Voor de afwerking:
rietsuiker
extra walnoten
poedersuiker

Benodigdheden:
springvorm 24 cm doorsnede

Bereiding:
Verwarm je oven voor op 180°C. Vet de Springvorm in met boter.

Doe de boter, suiker, melasse, eieren, walnoten, krenten, zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een grote kom en meng dit 2 minuten met een mixer met kneedhaken door.

Doe de helft van het mengsel in de springvorm en strijk het glad.

Meng de appel met de kaneel en doe dit op de laag beslag in de vorm.

Verdeel de rest van het beslag over de appel en strijk ook dit glad, dit gaat makkelijker met de bolle kant van een natgemaakte lepel. Bestrooi de bovenkant met wat suiker en gehakte walnoten.

Bak 75-90 minuten in de oven totdat de cake mooi gerezen is en bruin.
Je kunt controleren of je cake gaar is door met een sateprikker in de cake te prikken. Wanneer de prikker droog blijft als je hem uit de cake haalt, is de binnenkant van de cake gaar. Zelf gebruik ik een kernthermometer, als het midden van je cake tussen de 95 en 98°C is is hij gaar.

Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen op een taartrooster.

Bestrooi de cake met poedersuiker en snij in puntjes.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.