Blauwe bessen ontbijtcake stond er boven dit recept op Pinterest. Geen idee waarom je een cake alleen voor je ontbijt zou eten, sterker nog, dan zit ik aan een beschuitje of een bak yoghurt met vers fruit, maar ieder moet zelf maar uitmaken op welk tijdstip van de dag er trek is in iets zoets. Bij ons werd dat een toetje na een uitgebreid etentje met onder andere beef ribs van de barbecue, nieuwe aardappeltjes uit de oven, eigengemaakte coleslaw en knapperige groenten. Mijn gasten vonden het wel een machtige cake, vandaar misschien de aanbeveling om de cake als ontbijt te eten, dan heb je een stevige bodem om de dag te beginnen.
Blauwe bessen ontbijtcake
Ingrediënten:
250 gram blauwe bessen
300 gr bloem
2 gram zout
10 gram bakpoeder
90 gram suiker
65 gram boter
1 ei
Schil van een citroen
1 theelepel vanille extract
118 ml karnemelk (0,5 cup)
1 theelepel rietsuiker
Bereiding:
Meng bloem, zout en bakpoeder in een schaal en haal er daarna 2 eetlepels vanaf. Doe die apart in een schaaltje.
Mix de boter, citroenschil en de suiker tot het licht en luchtig is.
Klop nu het ei er door samen met de vanille.
Voeg daarna 1/3 van de bloem en 1/3 van de karnemelk door het deeg. Herhaal dit nog 2 keer tot alles een geheel is.
Schud de blauwe bessen door de twee eetlepels bloem die je apart hebt gehouden en roer ze daarna voorzichtig met een rubberen spatel door het deeg. Zorg er voor, dat de bessen heel blijven.
Doe het beslag over in een ingevette springvorm van 20 cm en bestrooi met rietsuiker.
Zet 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden tot de bovenkant licht bruin is en je met een sateprikker hebt gekeken of er geen deeg meer aan de prikker komt. Nog handiger is om een thermometer te gebruiken. Als de cake tussen de 95-100 graden is dan is de cake gaar.
Geen Reacties