0 In Chocolade

Choco Review: Dandelion Chocolate – Ambanja Madagascar

Dandelion Chocolate MadagascarDeze keer in de choco review de Ambanja Madagascar van Dandelion Chocolate.
Dandelion Chocolate maakt chocoladerepen in kleine batches van bonen die ze zelf inkopen bij de boeren. Ze zijn gevestigd in het Mission District in San Francisco. Als ze een reep maken dan gaan er 70% cacaobonen in en 30% biologische rietsuiker. Dit doen ze bij al hun repen en zo proef je dus heel duidelijk de bonen en hun verschillende nuances terug want buiten de suiker gaat er verder niets anders in.

Dandelion Chocolate MadagascarAls eerste valt de verpakking van deze reep op, mooi dik papier met een al even mooie opdruk. Dit blijkt speciaal voor Dandelion in India te worden gemaakt van restafval uit de kledingindustrie.

Akesson Madagascar

De bonen in deze reep komen van de Akesson boerderij in Madagascar, dit een een cacaoplantage van 200 hectare die hele mooie cacoabonen produceert die door het speciale fermentatie- en droogproces heel erg fruitig zijn. Ik heb al meer chocolade van deze boerderij gegeten -bewerkt door verschillende chocolademakers- en voor mij springt hij er altijd uit.
Dandelion Chocolate sorteert de bonen, roostert ze, haalt het uit de schil en maalt het vervolgens tot de juiste structuur. Ze meten het zelfs tot op de micron precies om de juiste fijnheid te krijgen voor ze het temperen en er de repen van gieten.

Dandelion Chocolate MadagascarDe batch die voor deze reep gebruikt werd is van 2014 en is echt heel erg fruitig. Wat naar voren komt bij het proeven is rood fruit -en dan met name frambozen- en citrus.
70% cacao is meestal een vrij intense reep en dat is bij deze niet heel veel anders, sommige repen eet je zo weg, andere pik je af en toe een blokje van om stil van te genieten en dat is precies de categorie waar deze reep onder valt. Een hele mooie structuur die mooi smelt en dan die fantastische fruitige smaak maakt dit tot een bijzondere reep waar je de tijd voor wilt nemen.

Dandelion Chocolate MadagascarIk vond deze Dandelion Chocolate Ambanja, Madagascar bij Chocolatl in Amsterdam.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.