0 In Chocolade

Choco Review: Oregon’s Flying Pig Bar

Oregon's Flying Pig Bar

Oregon’s Flying Pig Bar

Buiten dat we hier op Bakeholics dol zijn op bakken houden we eigenlijk van alle zoetigheden en chocolade neemt wel een heel speciaal plekje in.
Regelmatig kom ik mooie repen tegen en ik kan het niet laten om ze te proberen. Het leek me leuk om mijn ervaringen hier met jullie te delen.

Ik hou van de betere reep, single origins – repen gemaakt van één soort cacaoboon van één plantage – en bean to bar – repen waarbij het productieproces in handen is van één maker-.
Maar ik zal ook schrijven over andere repen die ik de moeite, of juist niet, waard vind.

De eerste reep waar ik jullie kennis mee wil laten maken is de Oregon’s Flying Pig Bar. Ik zag deze reep langskomen op de Facebook pagina van Chocolátl, een winkel in Amsterdam die is gespecialiseerd in de mooiste en beste chocolade repen vanuit de hele wereld.

Everything Tastes Better With Bacon

Waarom viel deze reep op? BACON! Ja, echt er zit bacon in en als er iets is waar ik dol op ben dan is het wel bacon. “Everything tastes better with bacon” zeggen ze in de VS maar dat is niet altijd het geval hoor. Soms werkt de combinatie maar soms ook helemaal niet. Maar als er iets is met bacon dan wil ik het wel graag proberen. Cupcakes met bacon bij de Bleeding Heart Bakery in Chicago? Geproefd! Een Bacon Sunday bij de Amerikaanse Burger King? Natuurlijk! En nu dus deze reep uit Oregon.

Oregon's Flying Pig BarDe reep wordt gemaakt door Lillie Belle Farms een ambachtelijke chocolatier in het zuiden van Oregon. Ze maken bean-to-bar repen en ze maken ook bonbons en bijzondere repen zoals deze met bacon maar ze hebben er ook één met ghost chilies, één van de heetste pepersoorten.

De Oregon’s Flying Pig Bar is een biologische chocoladereep, voor het maken van de bacon is geen gebruik gemaakt van nitriet maar van selderijpoeder dat van nature vol zit met dat spul.

Oregon's Flying Pig BarHet eerste dat je proeft bij deze chocolade is rook, dit komt door het gerookte zout. Rook kan snel overheersen maar hier is het precies goed gedoseerd. Na de rooksmaak komt de chocolade een heerlijk volle en romige melkchocolade en als de chocolade op is hou je stukjes gekarameliseerde bacon over. Het zoete komt van maple syrup en dat gaat natuurlijk prima hand in hand met bacon, kijk maar naar het gemiddelde Amerikaanse ontbijt met pannenkoeken met maple syrup en plakjes bacon.

Oregon's Flying Pig BarLillie Belle Farms slaat de spijker precies op de kop met deze reep, eigenlijk is mijn enige klacht dat hij zo klein is want ik wil meer! Veel meer!!

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.