0 In Chocolade

Choco review: Rozsavolgyi Csokolade – Cacao Criollo

Rozsavolgyi Cacao CriolloHad ik in de vorige review de Dandelion Chocolate – Ambanja Madagascar reep die gemaakt was van bonen uit Madagascar, zo heb ik dit keer in de review de Cacao Criollo van Rózsavölgyi Csokolàdé uit Budapest. Ook in deze reep bonen uit Madagascar, sterker ook deze bonen komen van de Åkesson Estate.

Rózsavölgyi Csokolàdé is geen onbekend merk hier op Bakeholics, al eerder proefde ik hun Matcha Tea reep. Net als die reep is ook deze reep weer een feestje om uit te pakken. De verpakking is wederom schitterend. Geen doosje zoals bij de Matcha Tea reep maar een mooi ontworpen en bedrukte wikkel en een reep die net als de andere reep eigenlijk te mooi is om op te eten. In deze reep zitten geen patronen om hem mooi te breken, maar je kunt hem vrij makkelijk in stukjes verdelen.
Rozsavolgyi Cacao Criollo

Cacao Criollo, fruitig, kruidig met een vleug drop.

De Cacao Criollo is gemaakt van Criollo cacaobonen. Criollo bonen zijn zo’n beetje de Royce Rolls’ van de cacaobonen vanwege hun mooie smaak, maar ze zijn ook moeilijk te kweken en kwetsbaar voor ziekten, daarom zijn er maar weinig van.
Ook deze bonen hebben weer het speciale fermentatieproces doorlopen bij Åkesson waardoor ze heel fruitig zijn. Maar toch is deze reep weer heel anders van smaak dan de Dandelion Chocolate. Waar de Dandelion heel veel bosvruchten en citrus had, is de Cacao Criollo eerder kruidig met een vleug drop. Nog steeds een heel erg fruitige reep hoor, maar wat zwaarder, meer uitgesproken misschien. Verder smelt hij heel mooi en geleidelijk en is heel glad van structuur.

Rozsavolgyi Cacao CriolloWat moet je eigenlijk verder van zo’n topreep zeggen? Hij ziet er fantastisch uit, smelt mooi en is gewoon heel erg lekker, als dat niet genoeg is dan weet ik het ook niet meer hoor 😉

Deze reep kwam bij Chocolátl in Amsterdam vandaan, zij importeren de repen van Rózsavölgyi Csokolàdé zelf en voor zover ik weet zijn ze nergens anders in Nederland te koop. Mocht ik het mis hebben dan hoor ik het graag!

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.