0 In Chocolade

Choco review: Rozsavolgyi Csokolade – Matcha Tea

Rozsavolgyi Csokolade – Matcha Tea

Rozsavolgyi Csokolade - Matcha TeaIk ben geen fan van witte chocolade maar voor witte chocolade met matcha maak ik graag een uitzondering!
Witte chocolade is chocolade waar alle vaste cacaobestanden uit zijn gehaald, alleen de cacaoboter blijft dan over. Vaak gaat er dan melk, suiker en vanille bij maar matcha kan ook zoals bij deze reep van Rózsavölgyi Csokoládé.

Rozsavolgyi Csokolade - Matcha Tea Matcha is een Japanse groene thee soort waarbij de laatste vier weken de planten afgedekt worden. Doordat er minder licht is reageert de plant met het aanmaken van meer bladgroen, dit versterkt de smaak. De blaadjes worden geplukt, uitgezocht, gestoomd en gedroogd. Het fel groene poeder wordt gebruikt voor de Japanse theeceremonie maar je komt het tegenwoordig steeds vaker hier tegen in latte’s, gebak en zoals hier in chocolade.
De eerste keer dat ik matcha proefde is al snel een tiental jaar geleden in Japan Town in San Francisco. Toen was het in de vorm van matcha-ijs. Ik was meteen verkocht. Ik kan je niet vertellen waar het op lijkt qua smaak, het is matcha. Vegetaal -plantachtig- is wat er misschien bij in de buurt komt maar dat is een ruim begrip. Bij het zelf maken van matcha-ijs heb ik ook wel eens een visachtige smaak gehad, echt niet lekker.

Rozsavolgyi Csokolade - Matcha TeaDe chocoladereep -of moet ik het chocoladekunstwerk zeggen- waar deze review over gaat is gemaakt door Rózsavölgyi Csokoládé in Boedapest, Hongarije.
Rózsavölgyi Csokoládé is de chocolaterie die het echtpaar Zsolt Szabad en Katalin Csiszar in 2004 zijn begonnen. Hun repen zijn ware kunstwerken. De verpakking is mooi en de mallen waar de repen in gemaakt worden zijn schitterend, zo mooi dat je de repen eigenlijk niet kapot wilt maken. Alhoewel, het is chocolade natuurlijk, gemaakt om op te eten niet om te bewaren.

Rozsavolgyi Csokolade - Matcha TeaOmdat het bij matcha in dit soort producten nog weleens mis kan gaan was ik erg benieuwd naar de smaak. Ik kan je verzekeren die is prima in orde. De matcha komt goed door en is vooral niet te veel. Geen vissige of zeesmaak iets dat ik niet in mijn reep wil. Hij smelt mooi en is erg romig maar ja het is natuurlijk een heel groot deel cacaoboter van hoge kwaliteit dus dat mag dan ook wel.

Als je fan van matcha bent dan kan ik deze reep van harte aanbevelen. Ken je matcha niet dan is dit een mooie reep om er kennis mee te maken.

Voor zover ik weet is dit merk alleen te vinden bij Chocolatl in Amsterdam. Zij importeren dit merk zelf.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.