0 In Chocolade

Choco Review: Taza Cinnamon

Taza CinnamonHet is weer tijd voor een chocolade review, dit keer de Taza Cinnamon uit de Chocolate Mexicano serie.
Tijdens onze reizen door Mexico zijn we een aantal keer in Oaxaca terecht gekomen. Oaxaca ligt in het zuiden van Mexico en is een waar foodiesparadijs. Vanwege de vele verschillende Indiaanse bevolkingsgroepen is er een hele diverse keuken die erg verschilt van de rest van Mexico.

Buiten dat hier in de stad vele toprestaurants te vinden zijn is er ook de 20 de Noviembre markt, een overdekte markthal met o.a. een aantal restaurantjes waar je warme chocolademelk kunt bestellen met een pan de nata -een zoet broodje dat je er in doopt.

Warme chocolade met een nata.Aan de buitenkant van de markthal zitten inhammen met kleine brdrijfjes waar je naar eigen recept je cacao kunt laten malen. Of je koopt binnen in de hal bij één van de stalletjes chocolade naar hun recept.

Oaxacan Chocolate

Oaxacan ChocolateDe chocolade die je daar bij de meeste kraampjes krijgt is niet erg verfijnd, sterker het is een vrij grove versie. Buiten de structuur zit er vaak kaneel door de chocolade gemengd en dan echte kaneel, niet de cassia die hier als kaneel wordt verkocht. Echte kaneel is zachter van smaak en geeft een prettige warmte aan je toch al heerlijke kop chocolade.

Typisch Mexicaanse ingrediënten

Toen ik de repen -of moet je tabletten zeggen- van Taza tegenkwam en de smaken zag moest ik meteen aan Mexico denken. Cinnamon, chipotle en guajillo, typisch Mexicaanse ingrediënten. En dan worden ze ook nog eens met stenen gemalen. Stop je een stukje in je mond dan is het ook die typische korrelige structuur en in dit geval een vleug kaneel. Ik was meteen weer in Oaxaca! Altijd weer fascinerend hoe geuren en smaken bepaalde herinneringen op kunnen roepen.

Taza CinnamonAlex Whitmore de oprichter van Taza kwam in aanraking met Mexicaanse chocolade in -hoe kan het bijna anders- Oaxaca en bedacht dat het mooi zou zijn om in de VS een reep op de markt te brengen die op die wijze gemaakt is. Hij leerde hoe hij de granieten stenen moest maken om de cacaobonen te malen. Bij Taza wordt de chocolade minimaal bewerkt en alle ingrediënten zijn biologisch om een zo mooi een eerlijk mogelijk product te maken.

Taza CinnamonDe Chocolate Mexicano Disc serie is niet erg verfijnd van structuur maar dat komt door het proces. De smaken zijn echter fantastisch en deze Taza Cinnamon is een mooie reep om met dit soort chocolade en smaken kennis te maken. Deze reep is 50% cacao een beetje tussen melk en puur in qua sterkte, maar door de kaneel heb je niet veel bitters. Het is een beetje zoals Mexico, stoer, macho, rauw met exotische smaken. In elke verpakking zitten twee schijven chocolade maar ik kan je verzekeren dat is eigenlijk te weinig, want die zijn zo als sneeuw voor de zon verdwenen!

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.