Vandaag bakte ik een chocoladecake en deze hartige Dorchester kaaskoekjes met noten. De cake vanwege World Chocolate Day en de koekjes voor bij de borrel.
Door de toevoeging van een beetje cayennepeper zijn het heerlijke hartige koekjes geworden. Je maakt er met dit recept ongeveer dertig.
Waar de naam Dorchester koekjes vandaan komt is me niet duidelijk geworden. De plaats Dorchester heeft geen koekjes- of kaasfabriek, het zou zomaar kunnen dat ze uitgevonden zijn door het beroemde Dorchester hotel in London. Hoe dan ook, ze zijn niet te versmaden.
Dit soort koekjes zijn heerlijk voor als je bij wat kouder weer zoals nu met een glaasje port op de bank zit. Of gebruik ze als onderdeel van een kaasplank wanneer je een feestje hebt. Het recept is gebaseerd op de Dorchester kaaskoekjes uit de Bakbijbel van Mary Berry.
Dorchester kaaskoekjes met noten (30 stuks)
Ingrediënten:
100 g geraspte Cheddar
100 g bloem
snufje zout
100 g zachte boter
¼ tl cayennepeper
50 g ongezouten gehakte gemengde noten en een paar extra ter decoratie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Smeer twee bakplaten lichtjes in met boter.
Doe alle ingrediënten behalve de noten in een schaal en meng met een mes en vervolgens met je handen om een deeg te vormen.
Maak balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op de bakplaat.
Strooi er de overgebleven stukjes noot op en druk de koekjes een beetje plat.
Bak de kaaskoekjes 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Laat ze op een rek afkoelen.
Bewaar de Dorchester kaaskoekjes met noten in een trommel dan blijven ze een paar dagen vers. Gelijk opeten mag natuurlijk ook, je bakt met dit recept eenvoudig zo weer nieuwe. En als je de gemengde noten niet zo lekker vindt gebruik dan ongezouten cashew noten, dat is ook erg lekker.
Geen Reacties