Kentucky botercake, ik had er nog nooit van gehoord, maar het recept zag er zo goed uit, dat ik gelijk aan de slag ben gegaan om te kijken hoe het zou uitpakken. Shelly Jaronsky van Cookies and Cups plaatste het recept op Pinterest en was laaiend enthousiast. Ook een van mijn Amerikaanse vriendinnen liet me weten gek te zijn op deze cake en ze hebben beiden gelijk . Dit is zonder meer een heerlijke, smeuiïge cake en nu ook favoriet bij onze familie.
Het is geen moeilijk recept om te maken, je moet alleen wel echt heel goed de vorm invetten en daar dan weer meel op strooien want door de gesmolten boter die na het bakken over de cake wordt gegoten plakt de cake nogal en is daarom moeilijk heel uit de vorm te krijgen. Goed invetten is daarom echt noodzakelijk.
Het resultaat is een hele lekkere smeuiïge cake die ook na een paar dagen nog fantastisch smaakt.
Kentucky Botercake
Ingrediënten:
Voor de cake:
4 eieren
450 gram patentbloem
1 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel baking soda
400 gram fijne suiker
1 theelepel zout
1 eetlepel vanille extract
250 gram in blokjes gesneden boter op kamertemperatuur
250 ml karnemelk
2 eetlepels water
Voor het glazuur:
85 gram boter
165 gram fijne suiker
2 eetlepels water
2 theelepels vanille extract
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.
Doe alle ingrediënten in een schaal en mix de eerste halve minuut op lage en daarna 3 minuten op medium snelheid.
Vet een grote tulbandvorm heel goed in en strooi er daarna meel over.
Bak vervolgens de cake 65-75 minuten. De cake is gaar als je er met een sateprikker inprikt en deze er droog uitkomt.
Haal de cake uit de oven en maak het glazuur door de bovenstaande ingrediënten in een pannetje op laag vuur onder constant roeren te combineren. Breng het niet aan de kook.
Prik met een mes of sateprikker gaten in de cake en giet het glazuur over de cake terwijl deze nog in de vorm zit.
Laat de cake volledig afkoelen, daarna uit de vorm op een schaal overhevelen. Ik heb de cake pas de volgende dag uit de vorm gehaald, het glazuur had zodoende tijd genoeg om helemaal in de cake door te dringen.
Geen Reacties