Er is niets lekkerder dan zelf koekjes bakken. Je hele huis ruikt naar verse koekjes en ze smaken bovendien veel beter dan de meeste gekochte koek. Voor Kerst heb ik kerstkransjes gebakken waarvoor ik een recept heb gebruikt uit Koekje, het bakboek van Cees Holtkamp en Kees Raat. Een recept waar ook de beginnende bakker makkelijk mee uit de voeten kan en met een heerlijk resultaat.
Kerstkransjes
Ingrediënten:
200 gram boter
140 gram witte basterdsuiker
10 gram melk
3 gram zout
geraspte schil van een halve citroen
300 gram Zeeuwse bloem, gezeefd (Zeeuwse bloem kun je vervangen door patentbloem.)
3 gram bakpoeder, gezeefd
1 ei, losgeklopt
200 gram amandelschaafsel
100 gram kristalsuiker
Bereiding:
Meng de boter met de basterdsuiker, de melk en het zout
Roer de geraspte citroenschil erdoor
Kneed de bloem en het bakpoeder erdoor
Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast
Rol het deeg vervolgens uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een lap van 3 mm dik
Steek er met een kerstkransjes-uitsteekvorm koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en doe er vervolgens de amandeltjes op
Daarna bestrooi je de kerstkransjes met de kristalsuiker
Bak ze in ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde over van 160 graden
Het resultaat is heerlijk. Veel plezier met dit recept en gezellige Kerstdagen!
1 Reactie
knoppersen
woensdag, 21 december 2016 at 2:53 pmMooi