1 In Koek en Koekjes

Kokosmakronen van Hidde de Brabander

kokosmakronenIn het boek Patisserie van Hidde de Brabander staat dit recept voor kokosmakronen. Daar heb je uiteraard kokos voor nodig maar ook vellen ouwel en die zagen we toevallig bij de bakafdeling van de Hanos. Omdat we nog steeds een grote voorraad geraspte kokos in huis hebben kwamen we toen snel op de gedachte om deze makronen eens zelf te gaan bakken.

De oorsprong van de makroon is hetzelfde als van de macaron. Makroon is een verbastering van het woord macaron ofwel macaroni, dat in het Italiaans fijn deeg betekent.In het recept voegt Hidde 5 gram limoenrasp toe. Ik heb zelf 3 gram gebruikt (rasp van 3 limoenen) en niet iedereen vond dat even lekker. Als je ook geen fan van limoen bent laat het dan gewoon weg.

Hidde is vanaf 3 oktober 2016 te zien op 24Kitchen in ‘De Brabander Bakt’. Dit is een gloednieuw programma waarbij hij de kijker stap voor stap aan de hand neemt en laat zien hoe je met een klassieke basistechniek een indrukwekkend eindresultaat kan behalen.

Zelf zegt hij er over: “Mijn nieuwe programma bij 24Kitchen is bedoeld voor iedereen die een stap verder wil als thuispatissier, zoals de bereiding van nougat, meringue, soezen, karamel, brioche en pudding. In elke aflevering ga ik aan de slag met een nieuwe guilty pleasure en maak ik hoogwaardige patisserie toegankelijk”.

Kokosmakronen van Hidde de Brabander

Ingrediënten:
125 gram geraspte kokos
120 gram kristalsuiker
3 gram limoenrasp
55 gram eiwit
2 vellen ouwel A-4 formaat

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maal de geraspte kokos in de keukenmachine met het hakmes nog fijner en voeg vervolgens de suiker en limoenrasp toe.
Klop het eiwit met een garde tot het luchtig is en spatel het kokosmengsel er door.
Schep in een spuitzak en spuit er op de ouwel mooie bolletjes van. Gebruik als je dat gemakkelijker vindt 2 eetlepels, doe op de ene een schepje deeg en schuif met de andere op de ouwel.
Bak in ongeveer 18 minuten gaar en goudbruin.
De ouwel hecht zich aan de makronen, het deel waar geen mengsel op ligt droogt uit zodat je de makronen gemakkelijk van de ouwel kan breken.

Als je het lekker vindt smelt dan wat pure chocolade au bain marie en doop de bovenkant van de makroon erin.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Willem de Jonge
    vrijdag, 14 oktober 2016 at 6:48 am

    Kijk een heerlijk glutenvrij recept zo net voor herfstvakantie met de kinderen. Ga ik zeker maken volgende week!

  • Reageer

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.