1 In Brood/ Feestdagen/ Pasen

Kwarkpaasstol, een stol die niet hoeft te rijzen

KwarkpaasstolMet het Paasfeest voor de deur beginnen natuurlijk ook de voorbereidingen voor het Paasontbijt. Behalve versierde eieren, Matzes en luxe broodjes mag een Paasstol hierbij niet ontbreken. Ik maak met Pasen vaak deze kwarkpaasstol.
Het voordeel van dit recept is dat je het niet met gist maakt, dus je hoeft niet te wachten totdat het deeg is gerezen. Het is een makkelijk recept dat snel te maken is. Het brood heeft wel wat weg van een cake.

Kwarkpaasstol

Ingrediënten:
255 gram bloem
8 gram bakpoeder
100 gram suiker
90 gram ongezouten boter
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 ei
125 gram kwark
125 gram rozijnen (eventjes geweld in water en daarna droog gedept)
poedersuiker om het eindresultaat te bestrooien

amandelspijs, half pakje
half ei, losgeklopt

Tip: wil je de kwarkpaasstol nog luxer maken? Rooster dan een handvol hazelnoten in een pannetje of de oven, hak ze grof en doe deze door het deeg.

Bereiding:
Verwarm de hete lucht oven voor op 160 C,  of als je een gasoven hebt op 175 C.

Zeef de bloem en het bakpoeder op het aanrechtblad en maak er een grote kuil in, doe hierin de suiker, boter, snufje zout, vanillesuiker, ei en kwark. Meng het geheel voorzichtig door elkaar.

KwarkpaasstolAls het redelijk gemengd is doe er dan pas de gewelde rozijnen bij.

KwarkpaasstolMeng het geheel nu goed door elkaar, mocht het deeg nog te vochtig zijn doe er dan nog een klein beetje meel bij en meng het verder. Spreidt het geheel uit tot een plak van ongeveer twintig bij twintig centimeter.

Meng de amandelspijs met het ei en vorm er een pil van van ongeveer 18 centimeter, leg deze op het deeg.

Kwarkpaasstol

KwarkpaasstolVouw het deeg dicht en druk de naden wat aan, leg de stol nu op een met bakpapier beklede ovenplaat en doe de stol nu in de voorverwarmde oven voor 55 tot 60 minuten.

KwarkpaasstolAls de stol klaar is haal je hem uit de oven en bestrijk je hem met een kwastje met wat boter en bestrooi je de stol met  poedersuiker.
Laat hem nu rustig afkoelen op een rooster.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Marja Kerkhof
    zondag, 27 maart 2016 at 1:18 pm

    Goedgekeurd door de familie Kerkhof. Het brood was heerlijk en goed geslaagd! Vooral nog een beetje warm.

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.