0 In Gebak/ Taart

Pavlova met verse aardbeien en bramen

Pavlova met verse aardbeien en bramenOok nu hadden we na het maken van ijs eiwitten over en deze keer heb ik er een Pavlova met verse aardbeien en bramen mee gemaakt.
Een Pavlova is heel populair in Australië en Nieuw-Zeeland waar de Pavlova van oorsprong vandaan komt. Gemaakt voor en vernoemd naar de beroemde ballerina Anna Pavlova tijdens een van haar trips naar bovenstaande plekken in de twintiger jaren.

Voor mij is het kloppen van de eiwitten een peuleschil dankzij de Magimix Cook Expert, maar zonder deze is het met de mixer ook geen probleem. Hoe je de Cook Expert voor de eiwitten en suiker kunt gebruiken vind je op ons zusterblog Foodaholics.nl.  De aardbeien hebben we gekocht. De bramen komen uit onze tuin, waar ze nu werkelijk in overvloed aan de struik hangen. Neem vooral het fruit dat je zelf lekker vindt en dan vooral vers, seizoensgebonden fruit.

Pavlova met verse aardbeien en bramen

Ingrediënten:
4 grote eiwitten
150 g fijne suiker
75 g poedersuiker
2 afgestreken tl maizena
2 tl azijn

Voor de vulling:
300 ml slagroom
zakje Klopfix
350 g aardbeien
handje bramen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Om een mooie ronde Pavlova te krijgen neem je de bodem van een 23 cm bakvorm, leg die op bakpapier en trek een cirkel. Draai daarna het bakpapier om zodat je geen last hebt van de inkt en leg het papier op een bakblik.
Doe de eiwitten in een schone kom (maak schoon met citroensap en daarna droog met keukenpapier) en klop tot de eiwitten stijf zijn. Voeg telkens een theelepel suiker toe tot die goed is opgenomen. Roer de maizena en azijn door elkaar en voeg bij de meringue.

Smeer de meringue uit in de cirkel met de zijkanten hoger dan het midden en zet dan in de oven. Deze moet wel gelijk van 160 naar 150 graden.
Bak ongeveer een uur tot de Pavlova stevig aanvoelt (tik er even tegen) en een heel lichtbruine kleur heeft. Zet de oven uit en laat in de oven staan tot de Pavlova volledig is afgekoeld. Zo krijg je een heerlijke marshmallow-achtige meringue.

Daarna kan je de Pavlova van de bakplaat halen en het papier verwijderen. Zet op een schaal, klop de slagroom (eventueel met wat suiker) met de Klopfix, smeer het uit en doe er daarna het fruit op.
Zet een uurtje in de koelkast en geniet er daarna van. Mijn advies is wel om je Pavlova met verse aardbeien en bramen het niet te lang te laten staan want dan wordt het door het fruit toch wat te zacht en dat is zonde. Bij ons gebeurde dat gelukkig niet, het was zo lekker, dat we twee stukken bij de koffie hebben gegeten, dus echt tijd om zacht te worden was er niet 🙂

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.