0 In Materiaal/ Review

Review: F-Dick Broodmes

f-dick broodmesVoor het snijden van het brood dat ik bak gebruikte ik altijd twee verschillende broodmessen. Eén die ik een keer van kennissen had gekregen zonder merk en eentje van de Hema en die deden prima hun werk dacht ik. Totdat Martijn, de eigenaar van F-Dick.nl vroeg of ik misschien één van zijn messen aan een testje wilde onderwerpen. F-Dick een zeer gerenommeerd merk in de vleesindustrie en wordt veel door professionals gebruikt maar ik wilde graag een F-Dick broodmes testen. Dit ook omdat ik al een aantal goede vleesmessen in huis heb.
Dus kreeg ik van Martijn het broodmes uit de Premier Nature series toegestuurd om uit te proberen.

Het eerste dat opvalt is dat het een mooi mes is, het heft is van grenadil hout, een mooie donkere houtsoort, en het ligt erg prettig in de hand, iets dat toch wel erg fijn is als je een hoop achter elkaar moet snijden.
Het lemmet is 21 cm en dat is ruim voldoende om van een breed brood toch met gemak een mooie boterham te snijden.
En dan het snijden zelf, ja, dan zie je toch dat ook hier weer alle waar naar zijn geld is. Dit mes is vlijmscherp en vliegt met gemak door taaie en harde korsten heen. Mijn goedkopere messen zijn duidelijk minder scherp waardoor je dus eerder je brood wat platdrukt. En wat misschien nog belangrijker is, met zo’n scherp mes kun je dunnere boterhammen met alle gemak snijden. Iets dat met de bottere messen eigenlijk niet lekker lukt.

Conclusie, als je zelf de moeite neemt om brood te bakken, gun jezelf dan ook een goed mes om het daarna mooi te kunnen snijden. Dit mes van F-Dick is niet goedkoop, maar welk goed mes is dat eigenlijk wel.  Je hebt dan wel een mes dat precies doet wat het moet doen, met gemak brood snijden zoals jij dat wilt!

 

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.