0 In Feestdagen/ Sinterklaas/ Suikerwerk

Roomborstplaat

RoomborstplaatRoomborstplaat, een van de heerlijkste verleidingen tijdens Sinterklaas. Hier een beproefd recept gebasseerd op het boek ‘de Banketbakker’ van Cees Holtkamp.

Roomborstplaat

Ingrediënten:
– 200 gram fijne kristalsuiker
– 40 gram water
– 80 gram room
– 40 gram fondant glazuur (te koop bij Jamin)
– merg van 1 vanillestokje

Benodigdheden:
– suikerthermometer
– bakpapier
– bakplaat
– borstplaat vormen

Werkwijze:
Maak het bakpapier nat en verfrommel het, schudt het wat van het papier en leg het op een bakplaat. leg hierop de borstplaat vormen die ook bevochtigd zijn.

Doe het water, de room, suiker en merg van een vanillestokje in een grote pan.

vanille, room, water en suiker

Breng het mengsel voorzichtig aan de kook, roer voortdurend. Mocht er suiker aan de rand blijven kleven kan dit met een nat kwastje worden schoongemaakt. Kook tot het mengsel een temperatuur heeft bereikt van 115 C.

Suikerthermometer in borstplaatmengsel

Suikerthermometer in borstplaatmengsel

Haal de pan van het vuur en giet het megsel voorzichtig bij het fondantglazuur. Meng het goed, 1 a 1,5 minuut.

Verdeel het mengsel over de borstplaatvormen.

room borstplaat hart

room borstplaat hart

Even laten uitharden en na 10 minuten kan de borstplaat uit de vorm gehaald worden.

Chocolade Borstplaat

Voor chocolade borstplaat vervang je de vanille door een theelepel cacao poeder en volg je het recept als hierboven.

room borstplaat chocolade

room borstplaat chocolade

Mokka Borstplaat

Voor Mokka Borstplaat vervang je de vanille door een eetlepel oploskoffie en volg je het bovenstaande recept.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.