Dit Sacherbrownies recept heb ik al een tijdje in mijn repertoire zitten. Het recept komt van het inmiddels ter ziele blog Brownie or Die. Het zijn geen standaard brownies, maar Sacherbrownies, op de brownie laag gaat een laag jam en dan komt er nog een laagje chocolade op met een knipoog naar Sacher in Wenen.
De brownies zijn door al die chocolade vrij machtig zodat je makkelijk 16 stukjes kunt halen uit dit recept. De maten zijn een beetje incourant, maar dit komt omdat ik de Amerikaanse inhoudsmaten om heb gezet naar gewicht, iets dat wij gebruiken, dit is veel nauwkeuriger.
Sacherbrownies
Ingrediënten:
Brownielaag:
56 gram bittere chocolade (ik heb verkade 76% cacao gebruikt)
57 gram ongezouten boter
210 gram suiker
1 theelepel vanille extract (geen essence!)
2 eieren
85 gram bloem
Vulling:
abrikozenjam
Glazuur:
168 gram bittere chocolade (ik heb Callebaut bittere couverture gebruikt)
43 gram ongezouten boter
Extra:
bakblik 20x20cm
Bereiding:
Brownielaag:
Warm de oven voor op 175 graden. Bekleed een 20x20cm bakblik met folie en beboter de folie. Smelt de chocolade en boter op heel laag vuur, roer constant tot alles is gesmolten, haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
Roer de suiker en vanille erdoor, dan de eieren.
Roer de bloem erdoor en stop met roeren zodra het is opgenomen.
Doe het beslag in de vorm en bak het 23 minuten in de oven.
Laat de brownies volledig afkoelen voor je verder gaat.
Vulling:
Smeer een laagje jam over de brownielaag.
Glazuur:
Smelt de chocolade en boter au bain marie (in een schaal boven kokend water, laat de schaal het water niet raken) en smeer het uit over de jam laag. Laat dit opstijven in de koelkast, minimaal een uur.
Als het glazuur hard is kan je het beste de brownies op kamertemperatuur bewaren, het glazuur zal niet smelten.
Geen Reacties