0 In Mededelingen

The Great British Bake Off 2016, kijken!

Great British Bake Off 2016Deze maand start op BBC 1 ons favoriete televisieprogramma gelukkig weer en dat is ‘The great British bake off 2016‘ gejureerd door Mary Berry en Paul Hollywood en gepresenteerd door Sue Perkins en Mel Giedroyc. Dit wordt de zevende serie en we hebben de vorige zes allemaal gezien omdat het zo’n leuk en leerzaam programma met amateur bakkers is. We zijn zelf ook amateurs en het is fantastisch om te zien wat de 12 bakkers maken. Natuurlijk lukt niet alles, maar zeker als de groep is uitgedund en de beste kandidaten overblijven is wat zij maken vaak van hoogstaande kwaliteit.

Great British Bake Off 2016

In deel 1 wordt met 12 mensen gestart, zij krijgen 3 opdrachten en aan het eind wordt door de jury bepaald wie de winnaar van die week is en wie naar huis gestuurd wordt.

De 3 opdrachten zijn:
‘Signature bake’
Er wordt aangegeven wat de kandidaten moeten maken, maar ze mogen er verder hun eigen draai aan geven.
‘Technical bake’
Mary of Paul geven een opdracht, alle ingrediënten zijn beschikbaar, maar het recept laat een deel van de bereiding weg. Het is aan de bakkers om met het perfecte resultaat te voorschijn te komen. De jury jureert dit onderdeel blind in tegenstelling tot de andere onderdelen waarbij ze weten wie wat gebakken heeft.
‘Showstopper bake’
Hier moeten de bakkers al hun creativiteit uit de kast halen om iets fantastisch aan de jury te laten zien en het moet natuurlijk ook nog lekker smaken.

De juryleden zijn al jaren Mary Berry en Paul Hollywood. Mary is voor ons de bakkoningin en haar ‘Baking Bible‘ wordt heel veel gebruikt. Ze heeft een bijna 60-jarige kook- en bakervaring, heeft 70 boeken gepubliceerd, maakt tv-programma’s en geeft masterclasses.
Paul is vooral bekend als broodbakker. Een van zijn boeken ‘100 Great Breads‘ is in zeven talen vertaald. Ook hij heeft een tv-programma ‘Bread’ waarin hij de geheimen van broodbakken liet zien. Samen hebben ze ook de Junior Bake Off en Sports Relief voor celebreties gejureerd.

Sue en Mel, de presentatoren, kennen elkaar al jaren en zijn de perfecte personen om de kandidaten -soms met een grap maar als het moet een schouder om uit te huilen- bij te staan.

Het concept van de GBBO is zo populair, dat vele tv-maatschappijen het hebben overgenomen. Hier is het onder de naam ‘Heel Holland bakt‘ populair, maar wij geven toch echt de voorkeur aan de Engelse versie.

Kortom, als je van bakken houdt schakel dan op 24 augustus om 9 uur over naar BBC 1 en geniet van ‘The great British bake off 2016’.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.