0 In Koek en Koekjes

Vorkkoekjes, lekker rustieke koekjes voor bij de koffie

Bakeholics VorkkoekjesRecentelijk heb ik besloten om meer koekjes te gaan bakken. Ik ben uitgekeken op alle koek van de supermarkt en vind koekjes bij de bakker te duur. Mary Berry is mijn bakheldin en in haar Baking Bible vond ik Vorkkoekjes, een simpel recept met als uitkomst lekkere, rustieke koekjes. Haar boek is trouwens inmiddels onder de titel Bakbijbel ook in het Nederlands verkrijgbaar. Volgens Mary zijn Vorkkoekjes voor het eerst beschreven in een oud Le Cordon Bleu kookboek. Le Cordon Bleu is een in 1895 in Parijs opgerichte kookschool, zij hebben inmiddels 50 scholen in 20 landen verspreid over de hele wereld waar 20.000 studenten worden opgeleid tot patissiers, broodbakkers, hoteliers etcetera.

Vorkkoekjes (16 stuks)

Ingrediënten:
100 gram zachte boter
50 gram fijne suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de boter in een schaal en mix tot het zacht is. Doe geleidelijk de suiker erbij en daarna het bakmeel. Als alles goed gemengd is neem het deeg dan uit de schaal en maak er een samenhangende deegbal van.
Rol nu 16 balletjes deeg ter grootte van een walnoot* en leg deze met enige afstand van elkaar op 2 ingevette bakplaten.
Doop een vork in een beetje water en druk deze op de deegballetjes.
Bak de Vorkkoekjes vervolgens in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Leg ze daarna op een rooster om af te koelen.

Er bestaat ook een versie met sinaasappel of citroen. Volg daarvoor bovenstaand recept maar voeg terwijl je de suiker toevoegt de rasp van een kleine sinaasappel of citroen toe.

*Voor koekjes van gelijke grootte is het misschien handiger om de deegbal te wegen en vervolgens door 16 te delen. Zo krijg je een professioneler uitziend geheel, maar dat is misschien alleen voor muggenzifters 🙂

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.